Egeskov Marked har en lang historie og oprindelsen fortaber sig i fortiden.
Det fortælles, at der i året 1393 blev solgt afladsbreve (syndsforladelse for rede penge) og disse breve blev sandsynligvis solgt på et marked.

Måske er markedet lidt ældre, det kan sandsynligvis være startet op som kildemarked. Der har været en ”helbredende” kilde, som gjorde, at syge besøgte kilden og der blev derved behov for køb og salg.

Markedet har altid været afholdt som efterårsmarked og blev efterhånden en fest- og fridag.  Der var beværtninger, handels boder og dyr. Folk kom fra nær og fjerne for at købe og sælge.

I starten af år 1900 var der andre som kæmpede for at flytte markedet. Da kom greven på Egeskov til hjælp, idet han tilbød at udlægge et areal til markedsplads. Derved blev markedet i Kværndrup. Markedet blev derefter drevet af Egeskov Gods og en teltholderforening, bestående af tivoli og teltholdere.

Egeskov Gods og teltholdeforeningens interesse for Egeskov Marked var faldende frem til 80’erne. En gruppe borgere spørger sig selv – hvem markedet skal gavne. Det gav stødet til at stifte Egeskov Markedsforening 24. maj 1984. Egeskov Markedsforening har drevet markedet siden med hjælp fra 600 frivillige og fordelt overskuddet til byens foreninger.

Egeskov Marked er et af Danmarks etablerede markeder med 80.000-100.000 besøgende og 4.000 facademeter til kræmmerboder i de gode tider frem til 2014. Der har været lavere besøgstal og færre kræmmere de seneste år.
Vi vil gerne vende denne tilbagegang ved at flytte markedet fra 3. onsdag i september til weekenden før 3. onsdag i september.

Ses vi ikke før, så ses vi til Egeskov Marked